Laatste nieuws

Ook in deze tijden komt het USConcert wekelijks - weliswaar digitaal - samen. We hopen gauw weer naar nieuwe concerten te kunnen uitkijken!

Lees meer...

Oud-lid? Kom in contact!

Ben je oud-lid van het USConcert? Meld je dan aan bij het oud-leden gedeelte van deze website en kom in contact met jaargenoten!

 
Registreren / Inloggen

Agenda

Er zijn geen geplande evenementen.
>>> Volledige agendapunten

Stichting Vrienden van het USConcert

Het Utrechtsch Studenten Concert is een orkest met rijke historie. Het USConcert is niet alleen het oudste symfonieorkest van Nederland, maar staat ook garant voor een uitdagende programmering en het geven van concerten in de mooiste zalen van het land. Tevens wordt de vereniging gekenschetst door het enthousiasme van haar leden en het speelplezier waarmee naast hun studie kwalitatief hoogstaande uitvoeringen worden verzorgd.

De stichting Vrienden van het Utrechtsch Studenten Concert is in november 2006 opgericht om leden die het orkest verlaten betrokken te houden en nieuwe vrienden, zoals concertbezoekers, donateurs en familie van orkestleden, bij het orkest te betrekken.

De stichting heeft zich daarom de volgende zaken ten doel gesteld:

* Het genereren van een groter publiek voor de concerten van het USConcert en het bieden van financiële steun aan het orkest.

* Het uitbrengen van nieuwsbrieven voor oudleden en vrienden van het orkest. In een nieuwsbrief komen projecten van het USConcert, verhalen uit de oude doos en alles wat er verder buiten de muziek om leefde en leeft aan de orde.

* De concerten van het USConcert worden opgeluisterd met een inleiding. De concertinleidingen worden verzorgd door iemand die een achtergrond kan verschaffen bij het te beluisteren concert of door een voormalig orkestlid, dat iets vertelt over het musiceren in een studentenorkest en het leven na het USConcert.

* Ieder lustrumjaar wordt er een orkestproject voor oudleden van het USConcert georganiseerd. De dirigent en eventuele solist(en) zijn eveneens mensen met een binding met het USConcert. 

* Ieder jaar vindt er een oudledendag plaats, waarop iedereen de herinneringen uit zijn studententijd bij het USConcert kan ophalen en weer kennis kan maken met de stad en de Universiteit Utrecht. 

 

 

Het Haas

Het Haas is in 1933 de beschermheer van het USConcert geworden. Het is bij ieder concert en iedere algemene leden vergadering aanwezig. Het's aanwezigheid is altijd een grote bron van inspiratie voor de orkestleden. Ook kan Het mentaal grote steun zijn voor het zittende bestuur. Dit resulteert dan ook vaak tot een diepe en langdurige band tussen Het en (oud)bestuursleden.

© 2011 Vrienden van het USConcert