Laatste nieuws

Save the date: 14 april oudledenavond in Utrecht

Lees meer...

Oudlid? Kom in contact!

Ben je een oudlid van het USConcert? Meld je dan aan bij het oudleden gedeelte van deze website en kom in contact met jaargenoten!

 
Registreren / Inloggen

Agenda

30-06-2018 - 17-07-2018 Thijl
>>> Volledige agendapunten

inleiding bij voorjaarsconcerten

21-05-2012 14:55 door Vrienden USConcert

Voor aanvang van het concert op zaterdag 16 juni organiseren wij speciaal voor Vrienden van het USConcert een inleiding. Deze inleiding wordt gegeven door Eleonore Pameijer, oprichter van de Leo Smit Stichting. Deze stichting is een kenniscentrum voor iedereen die meer wil weten over componisten die tijdens de Tweede Wereldoorlog vervolgd zijn. Hun werk is door hun situatie in vergetelheid geraakt. Toch behoorden zij vaak tot de voorhoede van de muziekcultuur. Daarom doet de Leo Smit Stichting onderzoek, spoort zij werken van deze componisten op, en publiceert zij deze samen met uitgevers en andere partners.

Pameijer zal vertellen over het programma van dit voorjaarsconcert, met de focus op het werk van Smit. Dit werk, Schemselnihar, is een Nederlands ballet dat in de vergetelheid is geraakt. Het werk is slechts één keer opgenomen en vermoedelijk nog geen vijf keer uitgevoerd. Het USConcert programmeert dit unieke werk van Nederlandse bodem en zal deze avond in Vredenburg Leidsche Rijn bovendien een concertregistratie van deze compositie maken. 

 

datum: 16 juni
tijd: 19.30
locatie: bovenfoyer Vredenburg Leidsche Rijn

 

Wilt u deze inleiding bijwonen? Word dan Vriend van het USConcert.

Ga terug

 
© 2011 Vrienden van het USConcert